Sunday, March 4, 2018

Chokladkex

Ingen har väl lyckats undkomma dessa amerikanskinspirerade kexen, som finns att finna i nästan varje butik och bensinmack. Att göra dem själv är inte heller alltför svårt, men finns en betydlig skillnad i smaken om det är nygräddade eller inte.

225g smält smör (avsvalnat)
250g farinsocker
100g strösocker
1 ägg + en äggula
350g mjöl
2 tsk maizena
1 tsk matsoda
0,5 tsk salt
175g chokladkorn

Blanda samman smöret och sockret.
Rör ner äggen, och sedan vaniljextrakten.
Blanda de torra ingredienserna (förutom chokladen) sinsemellan, och rör försiktigt ner dem i smeten tills blandningen blivit en deg. Rör sist ner chokladkornen och ställ i kylen i 30 min.
Grädda i 175 grader, ca 9 minuter.
Om man vill så kan man tryck i ytterligare chokladkorn i kexen, precis efter att man har tagit dem ur ugnen. Men låt kexen stå kvar på ungsplåten tills de svalnat. Är kexen hårda, så har de gräddats för länge.

No comments:

Post a Comment