Sunday, January 28, 2018

Tårta med chokladmousse och hallon

I veckan gjorde jag en tårta utan någon som helst orsak. Det bästa med denhär typen av tårtor är att det inte heller finns någon press på när den ska vara färdig eller förväntningar på hur den ska se ut.
Den ljusa tårtbottnen är köpt och fylld med chokladmousse och rårörda (frysta) hallon, bottnen fuktad med jordgubbssaft. Tårtan är täckt med smörkräm (florsocker, smör, pastafärg) och dekorerad med choklad och jordgubbar (inte riktigt rätt säsong).
Väldigt enkel att göra och räckte som efterrätt nästan hela veckan. Smaken var mer mot det syrliga hållet, men föredrar man sött så kan man använda hallon- eller jordgubbssylt istället för hallonen.
Första gången jag gjorde en sharp edge-tårta, gick det relativt lång tid åt att få smörkrämen utspridd på ett bra sätt. 
Mitt tips är att spritsa smörkrämen med en avlång tyll. På det sättet blir smörkrämen inte för tjock men ändå jämnt utspridd, kyler man sen tårtan i omgångar så är det betydligt lättare att bearbeta den utspridda smörkrämen.

No comments:

Post a Comment