Saturday, March 4, 2017

Raw hallonkaka


Jag har själv inget emot socker, utan att gå in djupare på ämnet. Men det hindrar inte mig från att vilja testa nya trender inom bakning. Här har jag försökt göra en sockerfri (fattig?) raw hallonkaka.

20g kokos
80g mandel
125g dadel (om du använder torkade så koka dem först)

160g cashewnötter
1/2 citron
40g honung
25g kokosolja
120g kokosmjölk
1/2 krm vaniljpulver
Hallon

Kör kokos, mandel och dadel i en blender och tryck sedan ut i en form. Låt stå kallt medan du fortsätter med fyllningen.
Låt cashewnötterna stå i kokat vatten en timme så att de blir mjuka. Kör sedan i en blender tillsammans med resten av ingredienserna (förutom hallonen), tills det blir en slät fin blandning. Häll 2/3 av blandningen ovanpå bottnen och tryck ner hallon i kakan. Lägg några hallon i resterna av blandningen (1/3) och kör mixern en gång till, tills du får en rosa blandning. Häll den överst och låt stå i frysen över natten.
När det kommer till smaken så tar kokosen definitivt över, ställvis är det hallonen som dominerar men resten av smakerna är väl dolda.

No comments:

Post a Comment