Wednesday, April 6, 2016

Marianne cheesecake

Ännu en cheesecake. Denna gång med smak av choklad&pepparmint (dvs Marianne).

Letade recept efter att jag hade varit till affären, och fick därför improvisera lite. Modifierade ett tidigare recept och detta blev slutresultatet.


Bottnen:
10 digestivekex
1 msk socker
100g choklad
1 msk kakao
50 g smält smör

Fyllning:
2 dl vispad grädde
0,5 dl ovispad grädde
1 påse Marianne
1 dl florsocker
1 dl vanligt socker
1 msk vaniljsocker
400g färskost
3 gelatinblad

Garnering:
Krossad Marianne

Riv chokladen och krossa digestivekexen. Blanda chokladen, kexen, sockret, kakaon och smöret. Tryck ut smeten i en kakform med löstagbara kanter och låt stå i kylskåpet.
Lägg gelatinbladen i blöt, i kallt vatten.
Blanda den vispade grädden, florsockret, sockret, vaniljsockret och färskosten i en skål. Koka upp den ovispade grädden och blanda den med gelatinbladen och sedan ner i färskost-smeten. Blanda sist i de krossade Mariannegodisarna (jag använde en mortel för att krossa dem).
Häll smeten över bottnen och låt stå kallt över natten. Som garnering kan man använda en del av de krossade Mariannegodisarna.


Jag var helt övertygad om att kakan skulle vara alltför söt, men pepparminten gjorde en snygg räddning och kakan blev precis passlig.



No comments:

Post a Comment