Friday, February 26, 2016

Hallon-cheesecake med vitchoklad


Är inte direkt högsäsong för hallon men har man tur kan man hitta utländska hallon i affären. Tyvärr var dessa lite för söta för min smak och hade gärna fått vara lite surare, kunde ha minskat i på sockret om jag varit klok nog att provsmaka före.

Botten:
50g smör
10 Digestive-kex
 2 msk socker 
Smält smöret och blanda det med de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en ugnsform med löstagbara kanter och ställ formen i kylskåpet för kylning.

Fyllning:
 400g naturell färskost
2 dl vispad grädde
240g florsocker
2 tsk vaniljsocker

1 krm vaniljpulver
3 gelatinblad

1 msk citronsaft
1,5 dl frysta hallon

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och blanda de sedan med den uppvärmda citronsaften. Pressa ur saften ur 0,5 dl frysta hallon. Blanda de övriga ingredienserna sinsemellan och sedan rör i Gelatinblad-citron-blandningen.
Lägg resten av de frysta hallonen i formen och häll sedan fyllningen över och ställ i kylen över natten.


Garnering:
Färska hallon

vitchoklad


Gott var det, men saknade detdär lilla extra.

No comments:

Post a Comment