Saturday, September 19, 2015

Blueberry cheesecake



Jag är av någon orsak väldigt förtjust i ostkakor, att de dessutom är enkla att göra är bara en bonus.

Originalreceptet hittade jag på nätet men eftersom att det var amerikanskt översatte och modifierade jag det lite så att det passade bättre mina förutsättningar.


Kakan i sig är kanske inte den vackraste men det definitivt igen det i smaken.

Botten
2,5 dl krossade digestivekex (ungefär 10 stycken)
2 msk socker
2 msk smält smör

Fyllning
800 g färskost
2,5 dl socker
2 dl gräddfil
2 msk mjöl
4 lättvispade ägg

Garnering
1,5 dl blåbär
0,5 dl socker
1 msk citronsaft

Mixa digestivekexen med sockret och smöret, tryck ut i en kakform och grädda 10 minuter i 175 grader.

Vispa färskosten med sockret och lägg sedan till gräddfilen, mjölet och vaniljextraktet. Tillsätt slutligen äggen och blanda försiktigt. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen.

Koka blåbären, sockret och citronsaften i en kastrull i ungefär fem minuter. Sila blandningen och häll över fyllningen. Skär försiktigt med en kniv fram och tillbaka i fyllningen.

Grädda 60 minuter i 175 grader. Låt svalna och förvara sedan till nästa dag i kylskåp.


Helt klart en ny favorit hemma hos oss.

No comments:

Post a Comment