Sunday, November 2, 2014

Red velvet

Halloween i kombination med tårta kan ju inte resultera i något annat än en red velvet tårta?



1  2/3 dl mjölk
1 1/3 msk vinäger
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3  3/4 dl mjöl
2/3 msk salt
2/3 tsk soda

Gör så här:

Smöra en form på 24cm.

Blanda mjölk och 2/3 msk vinäger och låt stå.

Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.

Blanda kakao, pastafärg och vaniljpulver.

Sikta kakao/pastafärg/vaniljblandningen ner i äggsmeten. Blanda väl.

Blanda i mjölkblandningen, mjölet och saltet.

Blanda sodan och resten av vinägern i en skild skål före denna blandning blandas med de övriga ingredienserna.

Grädda 40 min i nedre delen av ugnen i 175 grader.

Som fyllning använde jag krossade frysta hallon och kräm av Philadelphia-ost, florsocker, vaniljpulver och smör.

Täckte kakan med smörkräm innan jag lade på täcket av sockerpasta, de döda rosorna gjorde jag också i sockerpasta.

No comments:

Post a Comment